[navigera]

PRESS & MEDIA

MER OM MIG

PRIVAT

HEM

JUST NU: DRÖM JOBB
SOM MIN ASSISTENT inkl
sökes 2 deltid, 2 vikarier. (WOW-PCA JOB) -->

_______________

 

 

VANLIGA FRÅGOR & SVAR OM MIG
---------------------------------

Varför är du rullstolsburen?

Kan du berätta mer om din bakgrund?

Vilka frågor tänker du driva om du blir vald? Var konkret!

Hur GÖR JAG för att rösta på dig?
---------------------------------

Varför är du rullstolsburen?

Jag har ett ärftligt, genetiskt, neurologiskt handikapp som heter Friedreich's Ataxi ("FA"). Jag har således för lite av ett protein som kallas Frataxin. Olika FA patienter har olika mycket brist på proteinet, därför drabbar FA olika personer olika mycket. I Sverige finns det några hundra personer med FA. FA innebär, i mitt fall, att jag har dålig balans och har att välja på att röra mig fort i rullstol eller att träningsgå väldigt långsamt med rollator. FA bröt, i mitt fall, ut 91-92 (i 22-23 års åldern), innan dess var jag "normalt frisk"; t ex spelade jag Amerikansk fotboll på High School i Texas 1989. Min FA förvärrades, tvingades börja gå med kryckor i mitten av 90 talet, men hittade 1996 en träningsmetod - qigong - som gjorde att försämringen upphörde. 1998 blev jag påsprungen på jobbet och bröt ena benet illa, och tvingades sitta i rullstol flera månader medans det läkte. Sommaren 2001 kom en bromsmedicin  - Mnesis Idebenone - som hjälper något mot FA. Snart kommer säkert kraftfullare åtgärder. Detta mitt handikapp har dock inte hindrat mig från att eftersträva mina drömmar. Eller som Jim Rohn (affärsman, författare, föreläsare och filosof) säger: "Don't wish it was easier; wish you were better. Don't wish for less problems; wish for more skills. Don't wish for less challenges; wish for more wisdom."  ^UPP

Kan du berätta mer om din bakgrund?

Föddes 1970 i Malmö, där jag växte upp. Spelade fotboll i ett av MFFs sämre juniorlag. Gick på Kroksbäcksskolan, Mellanheden och Slottis. Gick sedan 8an,9an samt första och andra ring i Stockholm (Rålis samt Norra Real). Ett år som utbytesstudent på High School i USA. Tredje ring i Malmö. Pluggade i Lund. Har bott, semestrat och jobbat mycket utomlands; Kina, USA, Afrika, EU, Indien. Bor sedan 1996 på Södermalm i Stockholm. Civilekonom från Lunds Universitet, har jobbat fyra år på Öhrlings Pricewaterhouse Coopers (ett år på corporate finance med fastighetsekonomi, tre år som managementkonsult), har som entreprenör initierat och drivit upp två IT småföretag i bostadsbranschen - Lazybee och Location Partners. Har läst massa retorik.

Min politiska bana började nog då jag som mycket ung, i samband med folkomröstningen om kärnkraft, insisterade att bära stor brosch med vinjetten "JA till kärnkraft" även hem till mina föräldrars bekanta som var emot kärnkraft. Jag var MSU ordförande på Slottstadens skola i Malmö. Familjen flyttade till Stockholm, där jag var MSU ordförande i 8an och 9an på Rålambshovsskolan. I Lund var jag ordförande för Moderata Studenter (ett samarbete mellan Moderata Kårpartiet och MUF). Exempel på vad jag konkret gjort politiskt var att jag engagerade mig hårt inför folkomröstningen om EU. B la jobbade jag för EU fakta med telemarketing; samt  ordnade ett stort och välbesökt tvådagars EU seminarium vid Lunds Universitet med tunga namn som Ulf Dinkelspiel, Wijkman och Anders "fryshuset" Carlberg. Jag medverkade i EU debatter i lokalradion mm. 2004 startade jag BLÅ - Södertörns högskolas oberoende studentförening.

För närvarande har jag time-out från karriären; tränar mycket, är fritidspolitiker samt studerar - bara för att det är kul! - retorik i Uppsala. Socialt då? Har flickvän i Nyköping,  är sambo med Bush - min  katt som är av den vackra och sociala rasen Russian Blue.

Besök också den privata delen av min hemsida.   ^UPP

Vilka frågor tänker du driva om du blir vald? Var konkret!

Många pratar om hur en (krympande) kaka ska fördelas. Det är dags att komma ur klyftminskningens "underligt sura avundsjuka os", som Astrid Lindgren skrev i sin Pomperipossa saga. Det är dags att få kakan att VÄXA, så att alla får mer! Jag tror vägen dit handlar om att ständigt förbättra för (små)företagen via ökad kund- och kärnverksamhetsfokusering för stat, kommun och landsting, snabb privatisering, sänkta skatter, bättre infrastruktur och ökad frihet för alla. Rehabcheck och omsorgspeng. Avskaffa de olika stadsdelsförvaltningarna så man slipper få mindre hjälp för att man råkar bo på fel sida Västerbron. Min kandidatur till kommunfullmäktige i Stockholms Stad ser jag som ett första steg i mitt framtida yrke som politiker, gärna på EU nivå; även om högsta äran vore att få bli partiledare i Sverige. Jag hoppas få möjlighet att i Stockholm, i någon form, medverka till att genomdriva de moderata principerna. Var spelar mindre roll - moderat politik behövs mer och snabbare överallt!

Exempel på områden jag brinner för är:

  • poola pengarna i vården - kundfokusera och rationalisera de vårdgivande institutionerna (slå ihop landsting, kommun och försäkringskassans vårdgivande instanser) med maximal privatisering. Rehabcheck, omsorspeng och avskaffa stadelsorganisationen. Otillgänglighet ska vara diskriminering i lagens mening, se www.marschen.se. Som handikappad har jag upplevt mer av Svensk sjukvård och rehabilitering, både i Skåne och Stockholm, än de flesta. Jag har dessutom varit kund på sjukhus i USA, exempelvis världsberömda Mayo Clinic.
  • lösa trafik och parkeringskaoset, bl a av miljöskäl! - jag kör dagligen bil själv i  Stockholm, har kört mycket bil i Chicago, Florida och runt om i EU. Bromma flygplats skall bevaras! Stockholm är en relativt liten stad med förhållandevis små trafikproblem som kan lösas med exempelvis en ringled, bättre kommunaltrafik, färre enkelriktningar samt fler och billigare parkeringsplatser. Trafiken, luften och miljön i övrigt blir inte bättre av att bilarna i långsamma köer cirkulerar runt och runt kring enkelriktade gator i jakt på parkeringsplats!
  • bostadspolitiken - öka bostadsbyggandet genom att modernisera den bostadspolitik som faktiskt varit tämligen oförändrad sedan den anpassades för ransoneringens 40-tal. 120 000 stackare står i den kommunala bostadskön. Som verksam i bostadsbranschen sedan flera år är jag väl insatt i problematiken. Vill jag chockhöja hyrorna för pensionärer på Östermalm eller fattiga i Rinkeby (som betalar samma hyror som i innerstan)? Nej, men jag vill exempelvis tillåta att det byggs nya hyreslägenheter med marknadsanpassade hyror. Det skulle lösa huvudproblemet - det byggs inga nya lägenheter eftersom det är garanterat olönsamt! Genom ett ökat utbud av hyresrätter, skulle även priserna på bostadsrätter sjunka. Ökat utbud är enda vägen till att ge vanligt folk möjlighet att bo centralt. Paris är ett bra exempel på hur tillräckligt utbud medför en bra bostadsmarknad. Med dagens socialistiska bostadspolitik bekostar skattepengar rivningar av bostäder medans det, enbart i Stockholm, finns 6000 hemlösa. Med dagens socialistiska bostadspolitik är det endast de äckligt rika - de som har råd att köpa svartkontrakt för hundratusentals kronor - som kan bo centralt i normalstora våningar! Precis som att endast eliten i det forna Sovjet fick bo hur de ville. LÄS DEN SAGA JAG SKRIVIT OM BOSTADSPOLITIKEN HÄR!  ^UPP

Hur GÖR JAG för att rösta på dig?

Oavsett var du bor hjälper du mig genomföra mina idéer om du röstar på Moderaterna i både riksdag, kommun och landsting.

Du som bor i Stockholms Stad:
hem i brevlådan får du provvalsedlar; kryssa mig!den för kommunval i valkrets 1 (Södermalm, Enskede, Årsta) finns jag med på som nummer sju. Kryssa för mitt namn (inga fler för då blir rösten ogiltig!) och rösta med den, även om du ej bor i valkrets 1.

Om du av något skäl ej har nämnd valsedel då du ska rösta, tag då en kommunvalsedel som är förmärkt (=tryckt) moderaterna men utan namn ("blank") och skriv "Peter Cederholm, valkrets 1"; då fungerar det också. ^UPP

Stort tack för Din röst!

Jag är dödstrött på - som jag ser det - socialdemokratins och vänsterns retoriska överlägsenhet och därmed oförtjänt stora mediautrymme, och försöker med mina studier i retorik och argumentation vässa min debattförmåga ytterligare. Jag drömmer om att själv få medverka i mediadebatter, för att få dela med mig av de moderata åsikterna på ett sätt som vanligt folk förstår och därmed kan ta till sig. Som rullstolsburen debattör slår jag hål på folks fördomar om moderater, och tar röster från den rödgröna röran!

Rösta på mig. Om jag blir vald lovar jag att Du inte skall bli besviken. Jag kommer att ge järnet!

Jag svarar gärna på Dina frågor - skriv en rad till peter@cederholm.net. Jag lovar försöka svara inom ett dygn.

 

 <-- Stocholm by Helicopter from Wheelchair (City + Bromma + Hammarby Sjöstad)

[navigera] |  PRESS & MEDIA | MER OM MIG | PRIVAT | HEM   winnipeg apartments apartments LONDON  Stockholm Rental Apartments FREE Global Apartment Reviews FREE Peter Cederholm